دانشجویان مهندسی مکانیک شهرکرد

...

کاش وقتی آسمان بارانی است، چشم را با اشک باران ترکنیم


کاش وقتی که تنها میشویم، لحظه ای را یاد یکدیگر کنیم . . .

روزای بارونی قطره های بارون رو بشمار


اگه بند اومد روی رفاقت من حساب کن، نه کم میاد و نه بند میاد . . .


به که گویم که تو منزلگه چشمان منی / به که گویم که تو گرمای دستان منی

 

گرچه پاییز نشد همدم و همسایه من / به که گویم که تو باران زمستان منی . . .



[ شنبه 92/9/2 ] [ 8:45 عصر ] [ ایرج فاضلی ]

نظر

خودروی بدون موتور، سیستم انتقال و دیفرانسیل!

مبتکران خودرویی را ارائه کرده‌اند که مجهز به هیچ‌گونه موتور، سیستم انتقال یا دیفرانسیل نیست.

 

هر یک از چرخهای این سامانه دارای موتور الکتریکی تعبیه شده‌ای است که با باتری نیرودهی می‌شود. این بدین معناست که خودرو توانایی لازم برای چرخیدن‌ و تغییر جهت سریع را دارد.

جونمین یانگ، دانشیار مهندسی مکانیک در دانشگاه ایالتی اوهایو و همکارانش در حال طراحی الگوریتم‌هایی برای رایانه آنبورد این وسیله نقلیه هستند که کنترل حرکت برای حفظ ثبات خودرو و عملکرد هموار آن را محاسبه و تضمین می‌کند. ادامه مطلب...

[ شنبه 92/9/2 ] [ 8:41 عصر ] [ ایرج فاضلی ]

نظر

کنترل رباتهای دست ساز با تلفن هوشمند

مهندسان کیتهای مغناطیسی ساخت ربات ارائه کرده اند که کاربران می توانند با استفاده از آنها رباتهایی بسازند که با تلفنهای هوشمند خودشان قابل کنترل باشد.

 

سیستم ساخت ربات محققان MOSS نام دارد و در آن از نئودیمیم، یکی از عناصر فلزی نادر زمین استفاده شده است، استفاده از مغناطیسها و گویهای فولاد سخت که به نوعی به عنوان مفصل این قطعات به کار می رود ساخت رباتهای مختلف و متنوع را میسر می سازند.

این سیستم توسط مرکز رباتیک ماژولار در کلورادو ساخته شده و بدون کدنویسی اجرا می شود. کاربران می توانند با نصب یک ماژولار بلوتوث رباتها را از راه دور با استفاده از یک تلفن هوشمند یا تبلت کنترل کنند.

سیستم MOSS در پی دو سال و نیم تحقیقات و طی کردن مراحل مختلف ساخته شده است و می تواند رباتهای منحصر به فردی تولید کند. اریک شویکارد مدیر طراحی این شرکت اظهار داشت: ما در حال حاضر تلاش می کنیم برای تولید تجاری این محصول حمایتهایی را جذب کنیم.

این رباتها از یک باطر قابل شارژ لیتیوم پلیمر تغذیه می کنند و کاربران می توانند آنها را به وسیله یک کابل میکرو یو اس بی شارژ کنند. نسخه نهایی این کیتهای رباتیک در ماه های ژانویه یا فوریه عرضه می شود.



[ شنبه 92/9/2 ] [ 8:40 عصر ] [ ایرج فاضلی ]

نظر

دوچرخهسواری بدون پا زدن

دوچرخه‌ای که با قدرت و استفاده از پنل‌های خورشیدی حرکت می‌کند.

مجتبی رئیسی طراح این دوچرخه خورشیدی در شرکت "ال" اظهار می دارد: دوچرخه ها به سه صورت هستند؛ طرح اول دوچرخه های ساده، طرح دوم الکتریکی و طرح سوم خورشیدی که زحمت پا زدن شما را کم می کند".

پس از دوچرخه های الکتریکی وقت آن است که با خورشیدی آن‌ها آشنا شوید. این دوچرخه با طراحی خاص آن قدرت و انرژی خود را از خورشید می‌گیرد.

پنل‌هایی که در چرخ‌های جلو و عقب وسیله گذاشته شده و می‌تواند با تمام قدرت خورشیدی، جاده ای را با تمام قدرت بپیماید. این پنل های خورشید برای جذب تابش خورشیدی و تجمع انرژی تا 30 درجه چرخش در هردو طرف دارند.

 



[ شنبه 92/9/2 ] [ 8:39 عصر ] [ ایرج فاضلی ]

نظر

تصویر وسیله نقلیه با لاستیک های عجیب

پس از سال ها بحث و بررسی، شرکت اتومبیل سازی پولاریس یک وسیله نقلیه را با لاستیک های غیربادی مجهز تولید کرد.

 

براساس اعلام شرکت پولاریس، این لاستیک غیربادی می تواند پس از اصابت گلوله تا بیش از 550 کیلومتر به حرکت ادامه دهد و پس از عبور از جاده ای که تمام آن با میخ پوشانده شده باشد می تواند 1600 کیلومتر دیگر نیز کار کند. ادامه مطلب...

[ شنبه 92/9/2 ] [ 8:37 عصر ] [ ایرج فاضلی ]

نظر

تغییر شرایط تغییر رشته دانشگاه پیام نور / حذف تغییر رشته بند ج

با توجه به حذف آزمون کارشناسی فراگیر پیام نور ، آزمون تغییر رشته بند ج پیام نور نیز از آیین نامه آموزشی پیام نور حذف شد.

شرایط جدیدی برای تغییر رشته دانشگاه  پیام نور وضع شده است.

دانشجویان با گذراندن 12 واحد درسی می توانند در صورت داشتن سایر شرایط می توانند درخواست تغییر رشته بدهند.

همچنین بر اساس آیین نامه جدید دانشجویان دوره های قبلی فراگیر و پذیرفته شدگان بدون آزمون پیام نور امکان تغییر رشته ندارند و برای تغییر رشته باید در کنکور سراسری یا پذیرش بدون آزمون شرکت کنند.تغییر رشته در دانشگاه پیام نور یکبار و فقط در مقطع کارشناسی امکان پذیر است و دانشجویان کارشناسی ارشد نمی توانند تغییر رشته بدهند.

 

 

برای تغییررشته داشتن شرایط زیرالزامی است:

1- شرایط ادامه تحصیل را داشته باشد.

2- حداقل 12 واحد درسی (بغیر ازدرسهای پیش دانشگاهی ومعادلسازی شده ) گذرانده باشد.

3- نمره آزمون ورودی وی از نمره آزمون پایین ترین فرد پذیرفته شده درهمان رشته، همان سال وسهمیه کمتر نباشد.

توجه :دانشجویان تکمیل ظرفیت ، شاهد و مواردی که با معرفی نامه سازمان سنجش معرفی می شوند ؛نمره آزمون آنها اعلام نشده، و در صورت تقا ضای تغییر  رشته می بایست به صورت موردی از سازمان سنجش استعلام شود.

5- تغییر رشته درهمان گروه علمی و در مقاطع هم سطح  و یا از بالا به پایین امکان پذیر است .

6-  دانشجویان دوره های فراگیر و پذیرش بدون آزمون در صورتی که متقاضی تغییر رشته هستند می بایست از طریق شرکت مجدد در پذیرش ورودی دانشگاه اقدام نمایند.

8- دانشجو باید با توجه به مدت مجاز تحصیل،پس از تطبیق درسها امکان گذراندن واحد درسی باقی مانده دررشته جدید را داشته باشد .

9- کلیه دروس عمومی و واحد های مشترک با عناوین، سرفصل و تعداد واحد مساوی دانشجویانی که در دانشگاه پیام نور تغییر رشته داده اند عینا با همان نمره رد یا قبول در کارنامه دانشجو باقی می ماند.

10- تغییررشته دانشجویانی که به دستگاههای خاص تعهد دارند با اعلام موافقت کتبی آن سازمان مقدور است.

11- تغییر رشته به رشته تربیت بدنی وطراحی لباس و پارچه به لحاظ پذیرش غیرمتمرکز وآزمون عملی امکان پذیر نیست.

12- درمواردی که دانشجو دچاربیماری یا سانحه ای شود, که امکان ادامه تحصیل درآن رشته مقدور نباشد, با ارسال مدارک, ونظرشورای آموزشی استان, می تواند درهمان گروه یا تغییر گروه آزمایشی تغییررشته دهد.

13- تا زمانیکه با تغییررشته دانشجو موافقت نشده دانشجو موظف به ثبت نام در رشته قبلی یا مرخصی تحصیلی است.

14- دانشجو درطول تحصیل فقط یکبار می تواند تغییررشته دهد.

15- درصورت موافقت با تغییررشته وثبت نام دررشته جدیدحق بازگشت به رشته قبلی را نخواهد داشت.

16- دانشجویی که حداقل 70 واحد مصوب را گذرانده باشد, توصیه می شود برای تحصیل در رشته جدید از طریق آزمون سراسری یا فراگیر اقدام نماید.

17- دانشجویان تا شش هفته مانده به شروع نیمسال تحصیلی بعد فرصت دارند مدارک و تقاضای تغییر رشته را به مرکز/ واحد خودارائه نمایند.

در انتقال توام با تغییررشته, دانشجو باید  هم شرایط انتقال و هم شرایط تغییررشته را کسب نماید.



[ شنبه 92/9/2 ] [ 8:31 عصر ] [ ایرج فاضلی ]

نظر

فناوری جدید گوگل برای رانندگی با یک اشاره !

مهندسان شرکت گوگل با امید به تسهیل هر چه بیشتر رانندگی، در حال کار بر روی سیستم جدیدی هستند که به رانندگان اجازه می‌دهد تنها با تکان دادن دست خود شیشه خودرو را بالا و پایین کرده یا کولر خودرو را روشن کنند.

 

این سیستم بطور موثری نیاز به کلیدهای پیچیده در خودرو را از بین می‌برد و رانندگان می‌توانند با استفاده از دوربینهای داخلی خودرو با حرکات ساده دست، عملکردهای خودرو را کنترل کنند.

هر دو شرکت گوگل و خودروسازی فورد بطور جداگانه برای ثبت اختراعی اقدام کرده‌اند که به رانندگان و مسافران اجازه خواهد داد تا شیشه خودرو را با حالت دست باز و بسته کرده، برف پاک‌کن و راهنما را با تکان انگشت فعال کرده یا آفتابگیر را با اشاره به آن باز کنند. ادامه مطلب...

[ پنج شنبه 92/8/30 ] [ 8:28 عصر ] [ ایرج فاضلی ]

نظر

توکیو، میعادگاه خودروهای مفهومی

نمایشگاه خودروی توکیو که از بیست و نهم آبان آغاز می‌شود، چهل و سومین دوره از نمایشگاهی است که هر دو سال یکبار برگزار می‌شود.

 

متخصصان صنعت خودرو پیش بینی کرده اند نمایشگاه امسال با هیجان ها و رکوردشکنی های جدیدی همراه باشد که می تواند این نمایشگاه را به یکی از متفاوت ترین نمایشگاه های برگزار شده در صنعت خودروتبدیل کند. این نمایشگاه عرصه ای برای رقابت و قدرت نمایی شرکت های بزرگ خودروسازی آسیا ازجمله نیسان، سوزوکی، میتسوبیشی، هوندا، هیوندا و سوبارو است.

بدون تردید ژاپن در صنعت خودرو پیشگام است و نمایشگاه خودروی توکیو فرصتی برای معرفی بهترین هایی است که این کشور به نمایش می گذارد؛ از خودروهای سبز تا ابرخودرو ها و فناوری های پیشرفته در صنعت خودرو از مهم ترین موضوعات بررسی شده در نمایشگاه امسال است. ادامه مطلب...

[ پنج شنبه 92/8/30 ] [ 8:27 عصر ] [ ایرج فاضلی ]

نظر

تصویر اتومبیل هیدروژنی تویوتا در نمایشگاه توکیو

شرکت اتومبیل سازی تویوتا در نظر دارد از جدیدترین طرح مفهومی اتومبیل خود که با گاز تجدید پذیر هیدروژن کار می کند در نمایشگاه اتومبیل توکیو رونمایی کند.

 

این اتومبیل سواری دارای چهار صندلی است و برد آن به 500 کیلومتر می رسد که این میزان بیشتر از نسخه های قبلی اتومبیلهای پیل سوختی است.

براساس اعلام شرکت تویوتا در آستانه برگزاری نمایشگاه اتومبیل توکیو که اواخر ماه جاری میلادی برگزار می شود، این اتومبیل جدید ظرف سه دقیقه از طریق مخزنهای گاز هیدروژن که در داخل اتومبیل قرار دارد شارژ می شود.

تویوتا بزرگترین تولید کننده اتومبیل جهان اعلام کرده است که نسخه های تجاری از این اتومبیل با سوخت هیدروژنی را در سال 2015 روانه بازار کند. این شرکت اظهار داشته است که تا زمان تعیین شده احتمالا صدها ایستگاه سوختگیری هیدروژنی در ژاپن، اروپا و آمریکا راه اندازی شده است.

اتومبیلهای هیدروژنی از مطلوبترین گزینه های اتومبیلهای سبز هستند چرا که این اتومبیلها هیچ چیز جز بخار آب از لوله های خود بیرون نمی دهند و می توانند با گاز تجدیدپذیر هیدروژن کار کنند.

دو مانع بزرگ در رابطه با خودروهایی که با پیل سوختی کار می کنند وجود دارد که تحلیلگران اظهار داشته اند ممکن است مشتریان را از خرید این اتومبیلهای به اصطلاح سبز دلسرد کند. این دو مانع یکی برد حرکتی آنها و دیگری زیرساخت سوختگیری آنها است. از سوی دیگر به نظر می رسد که قیمتهای بالا نیز می تواند خرید این اتومبیلهای سبز را با مشکلاتی رو به رو کند.

درحالی که پیش بینی شده است که تقاضای خرید اتومبیلهایی که انتشار کربن آنها کم است افزایش خواهد یافت، اما گفته می شود که پیشرفتهای فناوری در این عرصه نیز حیاتی به نظر می رسد چرا که استانداردهای انتشار کربن اتومبیلها در جهان محدودتر شده است. ادامه مطلب...

[ پنج شنبه 92/8/30 ] [ 8:26 عصر ] [ ایرج فاضلی ]

نظر

ساخت باتری هایی که هرگز ضعیف نمی شوند

دانشمندان برای نخستین بار الکترودی برای باتری ساخته اند که خود ترمیم شونده است؛ یافته ای که راه برای نسل بعدی باتری های بادوام در خودروهای الکتریکی ، تلفن همراه و دیگر وسایل الکترونیکی هموار می کند.  

پژوهشگران دانشگاه استنفورد می گویند الکترود خود ترمیم شونده از میکروذرات سیلیکون ساخته شده است که به طور گسترده در صنعت نیمه رساناها و پیل های خورشیدی استفاده می شوند. راز پشت این ابتکار در یک پلیمر کشسان نهفته است که این الکترود را می پوشاند، آن را متصل به هم نگه می دارد و به طور خود به خود ترک های ریزی که در طول عملکرد باتری ایجاد می شوند، ترمیم می کند.

"چائو وانگ" پژوهشگر مقطع پسا دکتری در دانشگاه استنفورد و دو محقق دیگر این پلیمر خود ترمیم شونده را در آزمایشگاه پروفسور "ژنان بائو" استاد مهندسی شیمی این دانشگاه ساخته اند.

این گروه بر روی پوست انعطاف پذیر الکترونیکی قابل استفاده در روبات، حسگرها، دست و پای مصنوعی و دیگر کاربردها فعالیت دارند.

برای پروژه باتری، چائو وانگ نانوذرات ریزی از کربن را به پلیمر افزود تا خاصیت رسانای برق پیدا کند. وی می گوید دریافتیم الکترودهای سیلیکونی وقتی که با پیلمر خود ترمیم شونده پوشش پیدا کنند 10 برابر بادوام تر می شوند. این پوشش پلیمری ترک های ریزی که طی تنها چند ساعت استفاده بر روی باتری ایجاد می شود را ترمیم می کند.

"یی کویی" استادیار دانشگاه استفورد و یکی از مجریان این پروژه گفت : این الکترودها حدود 100 چرخه شارژ شدگی- تخلیه شارژ را تحمل می کنند بدون آنکه ظرفیت ذخیره سازی انرژی چشمگیری را از دست بدهند.  این درحالی است که هنوز تا هدف 500 چرخه برای تلفن همراه و سه هزار چرخه برای خودروی برقی راه مانده است. اما این امید وجود دارد و داده های ما حاکی است که این امر شدنی و عملی است.



[ پنج شنبه 92/8/30 ] [ 8:24 عصر ] [ ایرج فاضلی ]

نظر