بابک فردوسی، مهندس پرواز ایرانی-آمریکائی ناسا و مسئول پرواز مریخ
فرود موفقیتآمیز کاوشگر ناسا بر مریخ نه تنها این سازمان را به دستاوردی مهم در زمینه فنآوری رساند، بلکه چهرهای کاملا جدید و غیرمتداول به ناسا بخشید و دانشمندان مسئول این پروژه را نیز تبدیل به ستارگان دنیای مدرن کرد.
اتفاقی که همین دوهفته پیش بود ...
به گزارش روزگار نو به نقل از سایت تفریحی عیدونه، بابک فردوسی، مهندس پرواز ایرانی-آمریکائی ناسا در جریان فرود آوردن کاوشگر ناسا به نام «کنجکاوی» (Curiosity) به مریخ توجه بسیاری را به خود جلب کرد.
شهرت فردوسی نه تنها به دلیل سهیم بودن او در این موفقیت علمی، بلکه مدل موی غیرمتداولش بوده است. موهای او که به مدل موهاک در دو سمت سرش با طرح چند ستاره تراشیده شده با رگههای آبی و قرمز در وسط سرش، حدس زدن در مورد شغل او را کمی سخت می کند.
بابک فردوسی 32 سال دارد و فارغالتحصیل دانشگاه واشنگتن و موسسه فنآوری پرآوازه ماساچوست (MIT) است. او متعلق به گروه معدودی از مهندسان نخبه است که در دهه اخیر پروازهای فضایی ناسا را هدایت میکنند. بابک فردوسی در کنار سهیم بودن در موفقیت فرود آوردن «کنجکاوی» توانسته به سازمان فضانوردی آمریکا نیز حال و هوای تازهای ببخشد و کلیشههای موجود در مورد کارمندان ناسا را عوض کند.
تا به حال کارمندان ناسا به این شهرت داشتند که تنها در رشته تخصصی خود تبحر دارند و در دیگر زمینهها، از جمله روابط اجتماعی بسیار ناتوان و یکبعدی هستند. پس از پخش زنده فرود آوردن کاوشگر ناسا از مرکز کنترل ناسا، این تصویر کلیشهای ناگهان تغییر کرد.
اینبار تنها متخصصان و دانشمندان نبودند که به مناسبت این موفقیت در تاریخ بشر شادی کردند. حدود 910 هزار کاربر اینترنتی خبرهای مربوط به «کنجکاوی» را در توئیتر دنبال میکنند. 250 هزار نیز در فیسبوک به گروه طرفداران این مریخنورد پیوستهاند.
به شهرت رسیدن بابک فردوسی نیز مانند «کنجکاویپم سریع و غافلگیرکننده بود. دنبالکنندگان او در توئیتر در مدتی کوتاه از 200 نفر به 46 هزار نفر رسیدند. او خود نیز از این استقبال وسیع در اینترنت تعجب کرده و در گفتوگویی با روزنامه «لوسآنجلس تایمز» میگوید: «هیچوقت فکر نمیکردم که مدل مو بتواند برای فضانوردی اینقدر مفید باشد. اما اینکه موهای من باعث میشود که جوانان تصور جذابتری نسبت به علم داشته باشند، مرا خوشحال میکند.»
به گزارش روزگار نو، موفقیت یک ایرانی در پروژه مهم سازمان فضایی ناسا علاوه بر جهانیان ایرانیان را به وجد آورد و با یک جستجوی کوتاه در موتور های جستجو مشخص است که ایرانیان چقدر این خبر و این موفقیت علمی را پیگیری کرده و همچنین به ایرانی بودن بابک فردوسی افتخار کرده اند.
[ دوشنبه 91/5/30 ] [ 1:22 عصر ] [ ایرج فاضلی ]