سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دانشجویان مهندسی مکانیک شهرکرد

تولید خون مصنوعی ، بزودی امکانپذیر می شود.

پژوهشگران علوم پزشکی می گویند در تولید خون مصنوعی پیشرفت‌های تازه‌ای به دست آمده است. نه تنها آزمایش گلبول‌های قرمز مصنوعی بر روی یک بیمار با موفقیت همراه شد، بلکه آزمایش‌ پلاکت‌های مصنوعی در آزمایشگاه نیز تا کنون نتایج مثبتی به بار آورده است. 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از دویچه وله ، خون مایعی حیاتی برای بدن است. نیاز به خون به ویژه بعد از عمل‌های جراحی که با از دست دادن مقادیر زیادی خون همراه‌اند بیش از هر زمان دیگری حس می‌شود.

در بیماری‌هایی مانند سرطان خون (لوسمی یا لوکمی) نیز نقش خون پررنگ‌تر از هر زمان دیگر می‌شود. بیماران مبتلا به سرطان خون به دلیل کمبود پلاکت به انتقال پلاکت از طریق تزریق خون نیازمند هستند.

اما در برخی از بیماران سیستم ایمنی با تشکیل آنتی بادی در برابر ‌‌پلاکت‌های اهدایی از خود مقاومت نشان می‌دهد. نتیجه آن است که بدن بیمار خون جدید را نپذیرفته و بیمار به دلیل کمبود پلاکت‌(ترومبوسیت) دچار خونریزی شدید می‌شود.

پلاکت‌ یکی از اجزای خون است که در انعقاد خون و جلوگیری از خونریزی‌نقش عمده‌ای دارد.

دلیل واکنش سیستم ایمنی این بیماران آنتی‌ژن‌هایی است به نام HLA. در صورتی که پیوندگیرنده و اهداکننده دو آنتی‌ژن HLA متفاوت داشته باشند سیستم ایمنی فرد گیرنده فعال شده و عضو یا عناصر بیگانه را پس می‌زند.

امیدواریم بزودی در این زمینه به پیشرفتهای چشم گیری دست یابیم وتولید خون مصنوعی امکان پذیر شود.



[ سه شنبه 90/11/4 ] [ 8:11 عصر ] [ مریم حسین زاده ]

نظر