سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دانشجویان مهندسی مکانیک شهرکرد

خودروهایی که با برق لاستیکها حرکت میکنند!

در راستای تسهیل استفاده از خودروهای الکتریکی و کاهش نیاز به توقف‌های کنار جاده‌یی برای شارژ مجدد، گروهی از محقان دانشگاه فناوری تویوهاشی ژاپن در نمایشگاه پارک فناوری بی‌سیم 2012 در یوکوهاما به نمایش چگونگی امکان انتقال برق از لاستیک‌های خودرو از طریق یک بلوک سیمانی با ضخامت 10 سانتیمتر که در جاده‌ها مورد استفاده است، پرداختند.

 

راه‌حل این محققان به شکل یک دستگاه پیش‌ساخت نیروی بی‌سیم است که می‌تواند با موفقیت به انتقال برق از میان بلوک سیمانی بپردازد. آنها این پیش‌ساخت را به عنوان یک گام اولیه برای پیشرفت‌های بیشتر دانسته و اینکه چنین رویکردی می‌تواند در آینده برای متحرک نگه داشتن خودروهای الکتریکی مورد استفاده قرار گیرد.

تاکاشی اوهیرا، استاد مهندسی برق دانشگاه تویوهاشی که رهبری این گروه را بر عهده دارد، ‌سیستم کاپلینگ میدان الکتریکی خود را برای تغذیه یک شارژ خودرو از میان لاستیکهای آن بوجود آورده است. هدف از این سیستم، قادرسازی انتقال نیرو در زمان حرکت لاستیکهای خودرو بر روی جاده با راندمان مناسب و انتقالات نیرو است.

در نمایش اولیه، یک صفحه فلزی در کنار یک لایه 10 سانتیمتری از سیمان قرار گرفته که نشانگر سطح جاده بوده و برق 50 تا 60 واتی به لاستیکهای واقعی خودرو انتقال می‌یابد و در این فیلم همچنین یک لامپ برق به نمایش در آمد که در میان دو لاستیک خودرو قرار گرفته و روشن می‌شد.

پروژه این محققان «EVER(خودروی الکتریکی بر روی جاده دارای برق)» نام داشته و تمرکز آن بر روی تحقیقات با هدف استفاده از فناوریهای انتقال بی‌سیم نیرو بر پایه کاپلینگ میدان برای انتقال نیرو به یک خودروی در حال حرکت است.

این نمایش در میان جدیدترین تلاشهای مشابه محققان قرار دارد. سال گذشته آزمایشگاههای تحقیق و توسعه مرکزی تویوتا و اوهیرا به گزارشی در مورد کار خود برای قادرسازی خودروهای الکتریکی برای پیمودن مسافتهای طولانی بر روی یک جاده دارای برق پرداختند. آنها سیستمی را گزارش کردند که مانند سیستم محققان ژاپنی به انتقال نیروی الکتریکی از میان کمربندهای فولادی درون دو لاستیک و یک صفحه فلزی در جاده می‌پرداخت.

آنها به ارائه کار خود در یک کارگاه در کیوتو پرداختند و برای آزمایش میزان انرژی اتلاف شده در زمان حرکت برق از درون لاستیک خودرو، آزمایشی را بر روی صفحات فلزی نیز انجام داده و دریافتند که کمتر از 20 درصد از نیروی منتقل شده در مدار تلف می‌شود.

برای سودمندتر شدن فناوری کنونی، محققان باید نیروی الکتریکی را تا 100 برابر افزایش دهند اما آنها در حال حاضر از تلاشهای خود برای رفع چالشهای پیش‌روی پروژه سخن گفته‌اند.



[ چهارشنبه 91/4/28 ] [ 6:0 عصر ] [ ایرج فاضلی ]

نظر