سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دانشجویان مهندسی مکانیک شهرکرد

7 اختراعی که مخترعان آنها پولدار نشدند

در طول تاریخ مختراعان زیادی از طریق اختراعات خود، به ثروت زیادی دست یافتند و البته افرادی هم با وجود اختراعات کاربردی، پول زیادی از بابت اختراعات خود به دست نیاوردند.

تعدادی از اختراعات که پولی برای مخترعان خود به دنبال نداشتند به این شرح هستند:

1- چراغ ال ای دی

"نک هولونیاک" مخترع چراغ های ال ای دی در سال 1962 پیش بینی کرد چراغ های ساخت او جایگزین چراغ های ادیسون شوند. همکاران هولونیاک معتقد بودند که او باید جایزه نوبل می گرفت اما این مخترع گفته است: این خیلی سخیف است که فکر کنید دیگران مدیون شما هستند. همین که ما زندگی می کنیم کفایت می کنیم.



2- اسلحه کلاشینکوف

اسلحه کلاشینکوف توسط یک سرباز ارتش شوروی به نام "میخائیل کلاشینکوف" در هنگام درمان در بیمارستانی در دوره جنگ جهانی دوم اختراع شد. این مخترع هم با وجود استفاده گسترده از کلاشینکوف در سراسر جهان اما پولدار نشد. وی گفته است که این اختراع را انجام داد تا کشورش از آن استفاده کند.

 

  

3- کشتی آبی خاکی

کریستوفر کوکریل با استفاده از جارو برقی و قوطی های فلزی این کشتی را ساخت. این کشتی ها که قابلیت حرکت در آب و خشکی دارد برای نخستین بار در سال 1959 حرکت آزمایشی خود را آغاز کرد. او تلاش کرد بابت این اختراع پولی به دست بیاورد اما نتوانست.


4- بازی ویدیویی تتریس

برنامه نویس روسی "آلکسی پاجیتنوف" با همکارانش در مرکز تحقیقاتی در سال 1985 این بازی کامپیوتری را ایجاد کرد. او درآمدهایی این اختراع را تنها پس از گذشت 10 سال به دست آورد.


5- رادیو ترانزیستوری

"تریفور بایلیس"  مخترع رادیو ترانزیستوری به تازگی گفته است که نمی تواند هزینه های زندگی در منزلش در منطقه تویکنام لندن را بپردازد. به رغم فروش بالای این رادیو در سراسر جهان ولی شرکتی که بازاریابی این رادیو را برعهده داشت با انجام تغییراتی، از پرداخت پول امتیاز فروش رادیوهای ترانزیستوری به مخترعش، خودداری کرد.

او می گوید: بسیاری از ما برای کسب پول، اختراع نمی کنند بلکه برای ایجاد یک جنجال دست به این کار می زنیم. حداقل این است که نام خود را با این رادیوهای ترانزیستوری به جا گذاشتم.


6- کاراکوئه

بازرگان ژاپنی به نام "دایسوکی اینو" گروه موسیقی برای نواختن در جمع دانش آموزان و دانشجویان داشت اما به دلیل غیبت اعضای کنسرت و گروه موسیقی اش، به فکر اختراع وسیله ای برای جبران غیبت ترانه سراها و اعضای گروه موسیقی افتاد. با این حال او نتوانست پول زیادی از طریق این اختراع کسب کند.


7- ام پی 3

"ام پی 3 " قالبی برای پخش صوت و موسیقی است که زمینه شنیدن موسیقی برای بسیاری از انسان ها در سراسر جهان فراهم کرد. "کارلهاینز براندنبیرگ" دانشجوی آلمانی مقطع دکتری در دهه 80 میلادی قرن گذشته در پروژه ام پی 3 کار کرد اما نتوانست از بابت این اختراعش، پولدار شود.



[ یکشنبه 92/4/30 ] [ 8:52 عصر ] [ ایرج فاضلی ]

نظر