سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دانشجویان مهندسی مکانیک شهرکرد

شروع نرمافزارنویسی برای عینک گوگل

لان شکیل، اولین فرد خارج از مجموعه کارکنان شرکت گوگل است که موفق‌شده رایانه کوچک طراحی شده توسط این شرکت یعنی عینک گوگل را به چشم‌ زده و امتحان کند.

 

او همراه دوست خود - که جزو پرسنل گوگل است- برای قدم زدن به یک پارک رفته بود که از سر کنجکاوی، این عینک ویژه را از دوستش قرض کرد و به چشم زد و به این ترتیب با یکی از شگفت انگیزترین نوآوری های سال های اخیر در حوزه صنعت دیجیتال آشنا شد.

شکیل که در حال حاضر مشاور یک شرکت محصولات الکترونیکی است، تصمیم گرفته شغل خود را رها کرده و شرکتی برای تهیه ابزارک های app کاربردی ویژه عینک گوگل پایه گذاری کند.

البته به بازار آمدن ابزارهای جدید الکترونیکی و در پی آن نرم افزارهای کاربردی برای آنها پدیده جدیدی نیست. در بیشتر موارد، این پدیده بر روند جاری بازار تاثیر گذاشته و فرصت ارزشمندی را برای شرکت های نوپا برای طراحی ابزارک ها و تجهیزات وابسته ایجاد می کند.

به عنوان نمونه موجی که با تولید و عرضه گوشی های هوشمند آیفون و فروشگاه ابزارک های اپل ایجاد شد همچنان در حوزه های مختلف صنعت نرم افزار و سخت افزار محسوس است.

هنوز معلوم نیست آیا عینک گوگل می تواند چنین تاثیر شگرفی را در بازار رایانه داشته باشد یا خیر. البته مدیران شرکت گوگل بر این باورند که این وسیله بخش بزرگی از بازار رایانه دنیا را به خود اختصاص خواهد داد.

هر چند این شرکت برخی از کلیدی ترین جزئیات مربوط به ساخت این وسیله را محرمانه نگه داشته، اما قصد دارد برخی اطلاعات در مورد ساختار آن را در اختیار شرکت های نوپای نرم افزاری قرار دهد تا به این ترتیب، امکان طراحی ابزارک ها و نرم افزارک های سودمند و کاربردی برای عینک گوگل فراهم و همچنین راه برای فروش هر چه بیشتر این محصول هموارتر شود.

شرکت گوگل در ماه گذشته نشستی را با چند برنامه نویس ترتیب داد. شرکت کنندگان در این همایش تعهد کتبی دادند اطلاعاتی را که در این نشست رد و بدل می شود، محرمانه دانسته و با دیگران در میان نگذارند.

گوگل همچنین اطلاعاتی در مورد عینک خود را در اختیار برخی از برنامه نویسانی که ابزارک های بسیار موفقی برای تلفن های همراه هوشمند طراحی کرده بودند قرار داده است.

ابزارک های نوشته شده برای تلفن همراه را می توان با مقداری تغییر برای این عینک آندرویدی نیز کاربردی کرد و همین مساله اصلی ترین دلیل گوگل برای این تصمیم بود.

یکی از شرکت هایی که یکی از این عینک ها را از گوگل دریافت کرده است، شرکتی است که نرم افزاری برای نوشتن یادداشت در تلفن های همراه هوشمند ساخته است.

شرکت مذکور می کوشد با تغییر این نرم افزار آن را برای به کارگیری در عینک گوگل آماده کند. در این میان برخی کارشناسان بازار رایانه بر این باورند که ابزارک های نوشته شده برای عینک گوگل، تهدیدی برای سایر بخش های بازار محصولات دیجیتال محسوب نمی شود. یکی از این کارشناسان، دیوید بلومبرگ است که خود در یکی از همین شرکت های نوپای نرم افزاری سرمایه گذاری کرده است.

وی می گوید: «با این که شاید بتوان عینک گوگل را ابزاری نوین برای دسترسی به اطلاعات خواند، اما تاکنون حجم زیادی از ابزارک ها برای گوشی های همراه هوشمند طراحی شده است و به همین دلیل شاید ابزارک های موفق عینک گوگل در آینده الزاماً نوآورانه نباشد و فقط شکل تکامل یافته ای از ابزارک های موجود برای تلفن های همراه هوشمند باشد. همچنین در صورتی که استقبال مردم از این عینک چندان زیاد نباشد، امکان تبدیل شدن این حوزه به یک بازار گسترده در کوتاه مدت دور از ذهن به نظر می رسد.»

اما شکیل نظر دیگری دارد. وی بر این باور است شکاف عظیمی در بازار نرم افزارهای کاربردی برای این محصول جدید گوگل وجود دارد، البته در هر صورت زمان زیادی لازم است تا این محصول در سراسر دنیا طرفداران زیادی یافته و بخش بزرگی از بازار محصولات رایانه ای را به خود اختصاص دهد.

به همین دلیل او قصد دارد به عنوان اولین محصول شرکت خود، نوعی ابزارک ویژه پزشکان برای عینک گوگلی طراحی کند. برخی دیگر از شرکت های نوپای نرم افزاری بر این باورند که برخی کاربردهای شغلی عینک گوگل می تواند سبب جذابیت آن برای مشتریان شود.

به عنوان مثال طراحی یک نرم افزار ویژه معلمان که هنگام تدریس با استفاده از آن بتوانند متوجه دانش آموزی شوند که در درک مطالب ارائه شده دچار مشکل شده است.

گوگل اعلام کرده در نشست مشترکی که با برنامه نویسان داشته 80 ایده جدید برای ساخت ابزارک های ویژه عینک رایانه ای را تصویب کرده است.

همکاری زودهنگام گوگل و برنامه نویسان می تواند به موفقیت این محصول گوگل در بازار کمک کند. البته برای بسیاری از برنامه نویسان عینک گوگل، ابهامات زیادی در این خصوص باقی مانده است. مسائل حقوقی مربوط به مالکیت این نرم افزارها از جمله این ابهامات است.



[ سه شنبه 92/2/24 ] [ 11:32 عصر ] [ ایرج فاضلی ]

نظر