سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دانشجویان مهندسی مکانیک شهرکرد

معرفی نرم افزار انسیس(ANSYS)

نرم افزار انسیس یکی از توانمندترین نرم افزارها در زمینه ی حل عددی مسائل مهندسی است که اساساً از روش المان محدود در حل مسائل استفاده می نماید که البته پس از خریداری شدن نرم افزار Fluent توسط شرکت مالک نرم افزار انسیس، مسائل سیالاتی را با روش حجم محدود نیز حل می کند. اولین نگارش انسیس توسط شرکت آمریکایی Swanson در سال 1971 عرضه شد و از آن زمان تاکنون، نگارش های متعددی از آن منتشر گردیده و هر روز بر قدرت آن افزوده شده است.

نرم افزار انسیس، توانایی حل مسائل مکانیک جامدات، سیالات، عمران، انتقال حرارت، فیزیک و ... را داراست و یک نرم افزار چند منظوره(Multi Purpose) به شمار می رود. اگرچه انسیس، نرم افزار مدل ساز هندسی(CAD) محسوب نمی شود، اما اولاً مدل سازی معمولی و تا حدی پیچیده نیز در آن امکان پذیر است و دوماً مدل هندسی را می تواند از نرم افزارهای توانمند مدل ساز مانند Catia، AutoCAD، Mechanical، Unigraphics، Solid works به راحتی دریافت کند که از قدرت های انسیس محسوب می شود. هم چنین پس پردازش انسیس نسبت به تمام نرم افزارهای قدرتمند رقیب مانند Abaquse و Marc به طور محسوسی قوی تر است. البته پس پردازش Msc Adams برای استفاده راحت تر و گرافیکی تر است، اما در عوض Adams، فقط توانایی حل مسائل حرکتی را دارد وتنوع گسترده ی مسائل قابل حل در انسیس را ندارد.

انسیس از سه قسمت پیش پردازش(Pre-processing)، پردازش(Solution) و پس پردازش(Post-Processing) تشکیل شده است. در قسمت پیش پردازش، مدل سازی هندسی، تعیین رفتار ماده و المان بندی یا شبکه بندی انجام می شود. در قسمت پردازش، نوع آنالیز، بارگذاری، شرایط تکیه گاهی، انتخاب و تنظیم نوع حل گر و حل انجام می شود. پس از انجام آنالیز، در قسمت پس پردازش، نتایج مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرند.

در مسائل طراحی، این امکان وجود دارد که مدل در انسیس به صورت پارامتری ساخته شود و پس از حل و در صورت برآورده نشدن هدف های طراحی، پارامترهای ورودی را عوض نموده و مساله را دوباره تحلیل نمود.

(برگرفته شده از کتاب طراحی با انسیس انتشارات اندیشه سرا)



[ سه شنبه 91/8/9 ] [ 10:43 عصر ] [ ایرج فاضلی ]

نظر